El Mundo tien jaar!

 

31 maart 2017 bestaat El Mundo tien jaar en dat vieren we met publiek en live muziek in het cultuurcafé van het Stadsmuseum in Harderwijk! Terugkijken doe ik samen met Michael Langley, een vaste luisteraar en Jan Peter Hijnberg. Singer-songwriters Marja de Boer (zie foto) en Bolivar M’Vulu zorgen voor live optredens. Verder praat ik in het tweede uur met de beste percussionist van Nederland Nils Fischer,  met mijn radio collega Maarten Verduin van RPL Woerden en natuurlijk met Corien van der Meulen, die zo aardig was om ons het cultuurcafé ter beschikking te stellen. Kortom een overvol programma!

Ik maak El Mundo al jaren samen met mijn trouwe technicus Regina Timmerije, waarvoor mijn dank! Harm en Frank Smit zorgen voor de technische ondersteuning van deze speciale El Mundo-editie. Christiaan Schaftenaar staat borg voor een prachtige videoregistratie van het geheel! Dank voor de besturen van Harderwijkfm, RtvZwolle en Deventerrtv voor de ruimte in hun programmering en natuurlijk met name in de persoon van Rob Dokter en Eddy Dibbink! En als laatste natuurlijk gaat mijn dank uit aan alle trouwe luisteraars, die mij al jaren voorzien van tips en ideeën om dit mooie programma te kunnen maken!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al bijna 10 jaar presenteert Ab de Haas het wereldmuziekprogramma El Mundo, waarvan 7 jaar op Harderwijkfm. Met een al jarenlang bestaande interesse in andere culturen merkte hij "dat muziek verbroedert en verzustert" zoals hij dat zelf uitlegt. Tijdens een twee uur durende muzikale reis wordt naast wereldmuziek in het eerste uur aandacht besteed aan allerlei culturele evenementen in zijn concerttips. Wekelijks levert de Harderwijkse stadsdichter Michel Martinus ook een poëtische bijdrage. In het tweede uur organiseert Ab o.a. interviews met muzikanten met zowel regionale- als landelijke bekendheid. Daarnaast presenteert één keer per maand een singer- songwriter zich in Studio Live!

Uitzendingen
Vrijdag 22.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 14.00 uur (hh)
Maandag 21.00 - 23.00 uur (hh)

Medewerkers
Presentatie: Ab de Haas
Techniek: Regina Timmerije  en Roland de Hoop

Info en/of contact klik hier
www.abdehaas.nl