ElMundo week 17

 

Zoals jullie van mij gewend zijn besteed ik ook dit weekend weer aandacht aan muziek die je nergens anders hoort. In dit geval Kobo Town: de Canadese calypsoband Kobo Town is het project van singer-songwriter Drew Gonsalves. Hij is net als calypsogrootheden als Mighty Sparrow en Lord Kitchener geboren in Port-of-Spain, de hoofdstad van Trinidad. Drew woont inmiddels alweer jaren in Toronto, Canada. De Zwolse dichter Maaike Rijntjes (zie foto) heeft zich dit weekend door deze muziek laten inspireren!

In het tweede uur praat ik met gitarist en keyboardspeler Thomas van der Vliet van de Rotterdamse band The Bullfight uit Rotterdam. The Bullfight maakt “pop noir” zoals 3 voor 12 dat zo mooi omschrijft! Ze bestaan sinds 2004 en onlangs hebben ze hun zesde album Shame, Guilt, Deception uitgebracht op hun eigen onafhankelijk label Brandy Alexander recordings! Alle reden dus om ook dit weekend je radio weer af te stemmen op El Mundo.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al 10 jaar presenteert Ab de Haas het wereldmuziekprogramma El Mundo, waarvan 7 jaar op Harderwijkfm. Met een al jarenlang bestaande interesse in andere culturen merkte hij "dat muziek verbroedert en verzustert" zoals hij dat zelf uitlegt. Tijdens een twee uur durende muzikale reis wordt naast wereldmuziek in het eerste uur aandacht besteed aan allerlei culturele evenementen in zijn concerttips. Wekelijks levert de Harderwijkse stadsdichter Michel Martinus ook een poëtische bijdrage. In het tweede uur organiseert Ab o.a. interviews met muzikanten met zowel regionale- als landelijke bekendheid. Daarnaast presenteert één keer per maand een singer- songwriter zich in Studio Live!

Uitzendingen
Vrijdag 22.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 14.00 uur (hh)
Maandag 21.00 - 23.00 uur (hh)

Medewerkers
Presentatie: Ab de Haas
Techniek: Regina Timmerije  en Roland de Hoop

Info en/of contact klik hier
www.abdehaas.nl