El Mundo week 8

 

Ook dit weekend weer een bijzondere El Mundo-editie met natuurlijk muziek die je nergens anders hoort. 1 februari 2017 sloten de deuren van RASA, het laatste, in wereldmuziek gespecialiseerde podium in Nederland. Een einde van een tijdperk, waarvoor de muziek- documentaire “De Wereld maakt Muziek” (zie foto) van regisseur Margriet Jansen een – onbedoeld – requiem is. 12 maart staat deze docu gepland in het filmhuis in Harderwijk, alle reden voor een gesprek met haar. Verder heb ik in Artista de la Semana de inmiddels 68 jarige zangeres Lily Chao uit Taiwan centraal gezet. Het Franse label Akupona bracht onlangs haar oorspronkelijke album uit 1968 opnieuw uit, de zangeres brengt liedjes uit diverse provincies van China die desondanks heel toegankelijk zijn voor westerse oren. Onze huisdichter Michel Martinus heeft zich door haar muziek laten inspireren.

In het tweede uur praat ik met producer, componist, keyboardspeler en dichter Martijn Holtslag uit leiden over zijn nieuwste elektroproject Quibus. Al met al weer voldoende reden, om je radio ook dit weekend weer af te stemmen op El Mundo.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al bijna 10 jaar presenteert Ab de Haas het wereldmuziekprogramma El Mundo, waarvan 7 jaar op Harderwijkfm. Met een al jarenlang bestaande interesse in andere culturen merkte hij "dat muziek verbroedert en verzustert" zoals hij dat zelf uitlegt. Tijdens een twee uur durende muzikale reis wordt naast wereldmuziek in het eerste uur aandacht besteed aan allerlei culturele evenementen in zijn concerttips. Wekelijks levert de Harderwijkse stadsdichter Michel Martinus ook een poëtische bijdrage. In het tweede uur organiseert Ab o.a. interviews met muzikanten met zowel regionale- als landelijke bekendheid. Daarnaast presenteert één keer per maand een singer- songwriter zich in Studio Live!

Uitzendingen
Vrijdag 22.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 14.00 uur (hh)
Maandag 21.00 - 23.00 uur (hh)

Medewerkers
Presentatie: Ab de Haas
Techniek: Regina Timmerije  en Roland de Hoop

Info en/of contact klik hier
www.abdehaas.nl