Regionieuws

Het laatste nieuws van de Veluwe
  1. NIJKERK - Een 34-jarige Pool is zijn rijbewijs kwijt na rijden onder invloed. Een getuige meldde rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag dat een man danig onder invloed verkeerde en onder meer geluidsoverlast in de buurt veroorzaakte. 
  2. ZEEWOLDE - Ruim duizend scouts uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Zeewolde, 't Harde, Almere, Lelystad, Biddinghuizen en Dronten hebben zaterdag de wandelschoenen aangetrokken om met een wandeltocht de geboortedag te vieren van scoutingoprichter Lord Baden Powell. 
  3. EPE - Drie mogelijke inbrekers probeerden vrijdag aan het eind van de middag te vluchten voor de politie toen ze werden gecontroleerd. Eén vluchtte te voet een bos in en zijn twee medeverdachten raceten er in de auto vandoor. De twee werden na een korte achtervolging gepakt terwijl de ander met behulp van een politiehond werd gevonden.
  4. HARDERWIJK - Slager Erwin Timmer is er van overtuigd dat de overvaller die het vrijdagavond op zijn overburen van het Kruidvat had voorzien, diezelfde middag ook al in de Harderwijkse wijk Stadsdennen heeft rondgehangen. "Daar werkt mijn vrouw en die heeft een man met hetzelfde signalement de hele tijd verdacht heen en weer zien lopen."

  5. HEERDE - Een auto is tegen de vangrail langs de A50 bij Heerde tot stilstand gekomen. De bestuurder is alleen nagekeken door ambulancepersoneel.

  6. EPE - Ondanks verontrustende berichten over salpeterzuur of een andere bijtende stof die de lak van auto’s zou aantasten, wordt vrijdagochtend nog volop gebruik gemaakt van de parkeergarage in Epe. Automobilisten lijken zich nauwelijks zorgen te maken. "Het is een storm in een glas water."

  7. NUNSPEET - Hoe zit dat eigenlijk met paardenpoep? Kan de ruiter beboet worden, net zoals de eigenaar van een hond?
  8. HARDERWIJK - Op een filiaal van de Kruidvat  aan de Achterste Wei in Harderwijk is een overval gepleegd. De dader is op de vlucht geslagen.
  9. Op het voormalige Struikterrein, aan de Weiburglaan, moeten komend jaar in totaal honderd tijdelijke woningen worden gerealiseerd. Deze zijn bestemd voor starters en asielzoekers met een verblijfsvergunning. 
  10. HARDERWIJK - Het Stadsmuseum Harderwijk heeft een portemonnee van gelooide zalmhuid ontworpen. Met behulp van de gemeente wordt het idee nu verder uitgewerkt, in productie genomen en op de markt gebracht.